Zaczynał działalność w podrzeszowskiej Przybyszówce, aby szybko zostać wchłoniętym przez miasto. Przejęty punkt gastronomiczny umiejętnie przebudowano, tworząc wygodny do korzystania bar całodobowy, z parkingiem i częścią hotelowa na piętrze. Jak bar to i odpowiedni dla niego standard? Nic bardziej mylnego. Na miejscu możemy konsumować dania poziomem nie odbiegającym od wielu restauracji. Szlagierem jest oczywiście solidna porcja podkarpackiej golonki z Pilzna, chętnie zamawianej nie tylko przez kierowców. Liczne rodzaje pierogów, można wybierać z ośmiu rodzajów, podobnie jak i gołąbki, łazanki, krokiety, kluski leniwe, a nawet knedle. Królem karty jest mistrzowski pstrąg po machowskuz masłem czosnkowym i koperkiem.Wędliny i wyroby garmażeryjne pochodzą z PPM „Taurus” z Pilzna, producenta wyrobów, z których 13 zostało wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych.