Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/proca176/domains/karpaty.turystyka.pl/public_html/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 460

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/proca176/domains/karpaty.turystyka.pl/public_html/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 461
Gdzie zjeść

Gdzie zjeść

Rzeszów Karczma Gościniec

Rzeszów Karczma Gościniec

ul. Przemysłowa 3, 35-105 Rzeszów

Tel.: 17 866 88 64, 17 866 88 78

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

czynna poniedziałek-sobota 8.00–22.00, niedziela 10.00–21.00

 

Karczma usytuowana w centrum handlowo-przemysłowym miasta. Obiekt ma ciekawą bryłę, z mocno zaakcentowanymi detalami wykonanymi z drewna. Wnętrze zdobią liczne stare meble, obrazy i dawne reklamy zawieszone na ścianach. Przygotowywane są tu tradycyjne dania kuchni regionalnej i polskiej: chleb wiejski ze smalcem, proziaki z masłem czosnkowym, śliwki w boczku, żurek dynowski, krupnik, zupa jarosza (kartoflanka), barszcz czerwony wiejski, żeberka w kapuście, gołąbki w liściach winogron, golonka bez kości, cztery rodzaje pierogów, omlety z konfiturą, naleśniki z serem, z powidłami śliwkowymi lub prażonymi jabłkami. Do wyrobu dań wykorzystywane są produkty posiadające unikalne cechy, np. suszona śliwka - suska sechlońska z Iwkowej, kapusta kiszona z Charsznicy, fasola Piękny Jaś z doliny Dunajca czy podkarpacki miód spadziowy (wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych). Dobór dań uwarunkowany jest sezonowością. Karczma oferuje również szeroki wybór alkoholi (wina ormiańskie i gruzińskie, piwa polskie, czeskie i ukraińskie oraz lokalne destylaty).

Więcej informacji znajdziecie na stronie

http://www.gosciniec.rzeszow.pl/karczma.html

Rzeszów Karczma Gościniec

ul. Przemysłowa 3, 35-105 Rzeszów

Tel.: 17 866 88 64, 17 866 88 78

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

www: www.gosciniec.rzeszow.pl

czynna poniedziałek-sobota 8.00–22.00, niedziela 10.00–21.00

Karczma Siedlisko Janczar

Karczma Siedlisko Janczar

38-121 Pstrągowa 815

Tel.: 17 277 94 04 w. 24, 667 419 471

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

czynna codziennie od 11.00–22.00, niedziela 10.00–22.00

 

Urządzona stylowo, drewniana karczma zaprasza na tradycyjne dania kuchni staropolskiej i regionalnej. Oferta kulinarna nastawiona jest na produkty przygotowywane na miejscu, z lokalnych produktów, ściśle związane z regionem Pogórza: świeże proziaki z masłem czosnkowym, klasyczny żurek, kapustę z grochem, staropolski bigos, pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, kaszankę, salceson, pasztet, kiełbasę w weku, gołąbki, chleb wiejski, gomółki, ser biały, boczek wędzony czy smalec ze skwarkami.

Siedlisko Janczar oferuje jazdę konną, warsztaty pieczenia chleba, warsztaty ceramiczne i bibułkarskie. Zimową porą Siedlisko Janczar zaprasza do skorzystania z możliwości przejażdżki po okolicy saniami zaprzęgniętymi w konie. Jednorazowo przewożą nawet do 100 osób, a kuligi organizowane są zarówno w dzień, jak też w nocy – z grzańcem i pochodniami. Jazda przez ośnieżone lasy i pola przy świetle na długo pozostaje we wspomnieniach uczestników. Po powrocie można wziąć udział w biesiadzie ze swojskim jadłem w stylowej karczmie lub przy ognisku w jednej z chat grillowych.

Kuchnia wierna tradycji, stąd też w listopadzie Na Świętego Marcina serwuje polską gęsinę i świętomarcińskie rogale.

 

Więcej informacji znajdziecie na stronie

http://www.siedliskojanczar.pl/

Pensjonat Karczma u Karnasów

Znak firmowy właścicieli karczmy to solidne, duże dania po zjedzeniu których nie ma szansy najmniejszy głód. Preferowana w kuchni jest tradycja regionalna i polska, stąd też i takie przystawki, jak ser owczy grillowany z żurawiną oraz tatar z pstrąga wędzonego na grzance. A dalej można wybierać: kwaśnica na żeberku wędzonym, wątróbka drobiowa duszona z cebulką i jabłkiem, jagnięcina w sosie śmietanowo-czosnkowym czy baranina duszona w porach. Warto zamówić także zupę z dzika w kociołku czy sarninę pieczoną w sosie z czarnej porzeczki.

Przy karczmie z sukcesem prosperuje własna wędzarnia wędlin i ryb. Ci, co mieli okazję próbować dobrze uwędzonej kiełbasy, boczku, szynki, polędwicy, karkówki czy żeberek, podkreślali ich tradycyjny i wyborny smak. To miejsce warte do odwiedzenia również przez smakoszy ryb. I to nie tylko, że zjeść tu można zupę rybną, pstrąga gotowanego na parze w warzywach, pstrąga smażonego czy też filety z suma. W „Barze na Stawach” w Krzywem (5,5 km od Cisnej w kierunek Wetlina) można zamówić pstrąga prosto z wody, z własnego stawu. Na smakoszy czekają też pstrągi i sumy smażone, wędzone oraz grillowane.

Organizowane są także imprezy plenerowe połączone z wędkowaniem, grillowaniem i nauką wędzenia ryb.

Pensjonat-Karczma Karnasów
38-607 Cisna 48A, czynny codziennie 8.30–22.00
+48 667 910 010, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., www.ukarnasow.pl

JAKA PODODA?

ZNAJDŹ NAS :   envelope    social facebook circular button

Polityka prywatności