Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/proca176/domains/karpaty.turystyka.pl/public_html/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 460

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/proca176/domains/karpaty.turystyka.pl/public_html/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 461
Uncategorised

Uncategorised

Strzegocice Motel Taurus Pilzno - Strzegocice

Motel Taurus Pilzno - Strzegocice

Restauracja mieście się zaledwie 400 metrów od rynku w Pilźnie i niewiele więcej od Muzeum Lalek. Warto wiedzieć, że część mięs do dań, potrawy jarskie, a także serwowane na miejscu wędliny pochodzą z ZPP „Taurus” z Pilzna. Zakład ten umieścił już 11 swoich wyrobów na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Restauracja przygotowuje klasyczne dania kuchni polskiej, z podkarpackim akcentem. Warto skusić się na golonkę podkarpacką z Pilzna, a także pstrąga po machowsku z masłem czosnkowym i koperkiem, jak i liczne rodzaje pierogów, także z nadzieniem owocowym.

A po sutym obiedzie możemy odbyć spacer i odwiedzić zabytkowe centrum gotyckiego miasta lub unikalne muzeum.

 

Strzegocice Motel Taurus Pilzno - Strzegocice             

39-223 Strzegocice 116c

Tel.: 14 625 88 28

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

www: www.stan-taurus.com.pl

czynny całą dobę

Restauracja Hotelu Ambasadorskiego

Restauracja Hotelu Ambasadorskiego

Rynek 13-14, 35-064 Rzeszów

Tel.: 17 250 24 19,

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Sale restauracji zajmują zabytkowe podziemia kamienicy przyrynkowej. Jej przytulne wnętrza, oryginalny wystrój, a także ciekawostka – przeszklone połączenie baru z podziemna trasą turystyczną, stanowią o wyjątkowości tego miejsca. Zamówić można tu potrawy z kuchni europejskich, ale dla nas najciekawsze będą dania z podkarpackim rodowodem. Tym bardziej, że kuchnia restauracji promuje zasady Slow Food, czyli regionalną naturalną żywność. Karta menu zmienia się wraz z porami roku. A co warto zamówić dziś? Na przystawkę sałatkę z borowików, jabłkiem i proziakiem bieszczadzkim. Z zup koniecznie unikalną zupę dyniową z serem pleśniowym i nuta imbirową, a na danie główne, do wyboru: placki ziemniaczane z cukinii i marchewki z gulaszem szpinakowym lub kaczkę leżachowska pieczoną, z gołąbkami z kaszy gryczanej i tartym ziemniakiem. Całość idealnie zamknie pieczona gruszka z konfiturą z derenia.

Więcej informacji znajdziecie na stronie

http://www.ambasadorski.com/restauracja/

 

 

Oberża Pod Kudłatym Aniołem

 

Oberża Pod Kudłatym Aniołem

38-607 Cisna 130

Tel.: 664 390 898

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

czynna w sezonie letnim 8.00–22.00, poza sezonem 11.00–21.00

 

Działająca od 2012 r. restauracja doczekała się wielu zwolenników, co szczególnie widać po krążących w Internecie pochwalnych opiniach. Czym się więc wyróżnia? Ciekawymi daniami kuchni regionów, które trafiły do tutejszej kuch. Na pierwsze rewelacyjną zupą czosnkowa z grzankami o dobrze wyważonym smaku i chłodnikiem z botwinki z jajkiem. Drugie to już klasyka bieszczadzka: fuczki (placki kapuściane ze śmietaną bądź sosem czosnkowym), fuczki z baraniną, razowe pierogi bojkowskie z kaszą gryczaną podsmażone z sosem czosnkowym, razowe pierogi huculskie smażone z bryndzą, pierogi Bieszczadnika (z ziemniakami, serem białym i boczkiem) i hryczanki czyli kotleciki z kaszy gryczanej z sosem grzybowym (rydzowo-borowikowym). Można polecić jeszcze kotlet Bieszczadnika, oraz duży wybór piw z małych browarów polskich, ukraińskich i słowackich.

Więcej informacji znajdziecie na stronie

http://www.kudlatyaniol.pl/

Karczma Polska

Karczma Polska

ul. Partyzantów 2, 39-300 Mielec

Tel.: 17 788 15 05

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

czynna poniedziałek-piątek od 9.00 do ostatniego klienta, sobota-niedziela od 12.00 do ostatniego klienta

 

Jest to restauracja, położona tuż przy lesie, wyróżniająca się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą, swojskim klimatem i romantyczną architekturą ogrodu. Na oryginalność karczmy składa się przede wszystkim drewniana architektura, kamienne ściany i wykonane przez górali meble oraz płaskorzeźby. Do dyspozycji są cztery sale: „Pod Aniołami”, „Sielska”, „Kresowa” i „Sarmacka”. Jak nazwy wskazują, każda nich ma inny wystrój i charakter. Szef kuchni Grzegorz Bednarczyk zaprasza na potrawy wywodzące się z tradycji kuchni regionalnej, polskiej i kresowej. W menu znaleźć można dania z mięs, grzybów, ryb, dziczyzny oraz potrawy mączne.

Do tradycji kresowej nawiązują „Karczmiany Wisielec” czyli szaszłyk z polędwiczki, karkówki, boczku i cebuli czy też „Kacza pierś z czarną porzeczką” będąca pieczoną w piecu porcja kaczki z musem z czarnej porzeczki i czerwonego wina, podobnie jak pierś z bażanta w sosie wiśniowo-orzechowym, zając w rydzach i pieczona kaczka po polsku z nadzieniem z jabłek. Różnorodność tradycji przekłada się także w ofercie dań: czenaki to litewska zupa z pieca, węgierska gulaszowa w kociołku, ale i polska kwaśnica z żeberkiem, zupa szczawiowa z jajkiem czy zupa z leśnych grzybów z lanymi kluseczkami. To miejsce oferujące dania z baraniny, jagnięciny, cielęciny oraz wołowiny. Na smakoszy czekają flaczki wołowe, sandacz po polsku, żeberka duszona z cebulką sosie własnym, golonka z pieca z warzywami oraz regionalne pampuchy i podpłomyki.

Na niewielkim obszarze wokół karczmy rośnie około tysiąca roślin składających się z 300 gatunków różnych kwiatów, krzewów, ziół i drzew. Drewniana architektura, kamienne mostki, ruiny, rosarium, oczko wodne z kaskadą i strumyk nadają ogrodowi romantyczny charakter.

 

Więcej informacji znajdziecie na stronie

http://www.karczma-polska.pl/

Ośrodek Turystyczno – Wypoczynkowy Orzech

Ośrodek Turystyczno – Wypoczynkowy Orzech

„ORZECH" w Bukowcu, położonym w samym sercu Bieszczad nad urokliwą rzeką Solinką przy początku Zalewu Solińskiego u podnóża malowniczej góry Kiczory.Ośrodek Turystyczno-Wypoczynkowy „ORZECH" przylega bezpośrednio do drogi wojewódzkiej Lesko - Polańczyk - Bukowiec - Czarna - Ustrzyki Dolne jest więc możliwość bezproblemowego dojazdu, także przez cały okres zimowy. Ośrodek znajduje się na powierzchni 1ha.

Do dyspozycji Gości oddany został Hotel i Restauracja, w której serwujemy pyszne dania kuchni polskiej i regionalnej (150miejsc). Na gości czeka 60 miejsc noclegowych w pokojach 1,2,3 osobowych oraz w apartamentach 2-pokojowych zlokalizowanych w dwóch budynkach ośrodka. Dodatkowe usługi i atrakcje to m.in.: przystań ze sprzętem pływającym (wypożyczalnia łodzi wiosłowych, kajaków, rowerów wodnych), kort tenisowy, boisko do koszykówki i piłki siatkowej, stół do ping- ponga, grill lub palenie ogniska na terenie ośrodka (altana pod dachem na 50 osób), możliwość wędkowania na wodach bogatych w różnorakie gatunki ryb: rzece Solince, Zalewie Solińskim i znajdującej się niedaleko (5km) rzece San.

Podczas pobytu na życzenie gości mogą zostać zorganizowane: wycieczki piesze i objazdowe z obsługą przewodnika i pilotażową, wycieczki zagraniczne na zwiedzanie Lwowa lub Słowacji, uroczyste kolacje, bankiety, imprezy plenerowe (dyskoteki), rejs statkiem po Zalewie Solińskim, wyprawy furmankami konnymi, wieczory biesiadne w towarzystwie kapeli muzycznej, kulig (zimą).

Ośrodek Turystyczno – Wypoczynkowy Orzech
Bukowiec 9, 38-613 Wołkowyja
Tel.: 533 002 905

JAKA PODODA?

ZNAJDŹ NAS :   envelope    social facebook circular button

Polityka prywatności